jump to navigation

Cine e Smeagol Jr.

Smeagol Jr. este un obsedat LOTR. O fata, de fapt. Ea a descoperit recent ca prezinta unele similitudini cu acest personaj. Asemeni lui Smeagol, are o personalitate dubla, distorsionata: o parte buna si una rea. De asemenea, se iubeste si se uraste singura. Ii este teama de oameni, mai exact ii este teama sa se increada in ei. In acelasi timp insa, poate fi destul de sireata. Mai exact, te poate minte fara ca tu sa remarci acest lucru. Normal, nu minte tot timpul, insa in anumite ocazii, o minciuna spusa fara sa clipeasca o poate scoate din situatii neplacute. Putem spune ca Smeagol Jr. sufera de o tulburare de personalitate – borderline. La fel ca Smeagol, manifesta uneori forme de disociere. Acest lucru a condus la neintelegeri in relatiile interpersonale. Un alt lucru pe care il au in comun este predispozitia de spiona alte persoane. Amandoi gasesc uneori o adevarata placere sa traga cu ochiul la ceilalti, mai ales cand sentimentele lor sunt puse in joc.

Desi au multe caracteristici comune, Smeagol si Smeagol Jr. sunt totusi diferiti. In primul rand, Smeagol e baiat, Jr. este fata. Apoi, Smeagol a fost initial hobbit, in vreme ce Smeagol Jr. pare sa se traga din elfi. Nu il ultimul rand, Smeagol este mai violent (atat verbal, cat si fizic), in timp ce Jr. este mai pasnic si uraste violenta.

Comentarii»

1. mikcael - septembrie 30, 2008

stii multa psihologie si te intereseaza personalitatile dificile ? eu asta am inteles din ce ai scris tu;borderline,personalitate dubla si altele. p.s.: si eu sunt mare fan LOTR.

2. Smeagol Jr. - septembrie 30, 2008

Nu stiu prea multa psihologie, dar stiu ca eu sunt o persoana dificila. Mai sus m-am descris pe mine si legatura cu numele. ;-)

3. costina - octombrie 28, 2008

da, si pe mine m-a frapat uzul terminologiei. Borderline suna foarte clinic si matur in discursul unei descendente a elfilor.

dar ai dreptate si e corect folosit, si, mai ales faptul ca l’ai folosit, denota multa candoare.

mai denota si faptul ca esti o persoana citita. Toate acestea suna destul de cuceritor, iar eu am sa revin sa te mai citesc :)

4. Smeagol Jr. - octombrie 29, 2008

Dar poftiti, poftiti! ;-)

5. thedarq - iulie 22, 2009

Dezvoltarea unei personalitati duble e o simptoma foarte comuna in ziua de azi din motivul ca:

A) Vrei ca doar cei pe care ii alegi tu sa cunoasca adevaratul tu
B) Vrei sa te autoconservi, dezvoltand o rautate sau violenta psihica pentru a disimula si pentru a te apara si a nu parea slaba.
Nimic rau in asta.

6. Smeagol Jr. - iulie 22, 2009

Prefer varianta A) :D

7. thedarq - iulie 22, 2009

e cea mai larg raspandita ;)

8. Gollum - decembrie 2, 2011

My precious , cu adevarat nu esti singura……:) o natie intreaga , ce zic eu poate o planeta , are natura duala .Omul cand a inventat limbajul a inventat si minciuna , ipocrizia , rautatea ………toate „calitatile” speciei…….

9. Tourmaline Boutique - mai 23, 2012

[…] că deja eram parte din lumea bloggerilor din Timişoara, am participat şi la Secret Santa, unde Dora a fost surprinsă cu un tricou cu Smeagol, iar Mihaela a primit ulterior un tricou cu Oiţa ei […]

10. » Ce-şi doresc bloggerii Tourmaline Boutique - mai 23, 2012

[…] că deja eram parte din lumea bloggerilor din Timişoara, am participat şi la Secret Santa, unde Dora a fost surprinsă cu un tricou cu Smeagol, iar Mihaela a primit ulterior un tricou cu Oiţa ei […]


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 160 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: