jump to navigation

Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi… martie 28, 2010

Posted by Dora Cascadora in Ministry of truth.
Tags: ,
trackback

… grăieşte cu înţelepciune un proverb cunoscut. Luat ca atare, nu ştiu câţi oameni l-au definit ca un principiu sănătos de viaţă. Însă cu mici îmbunătăţiri adăugiri, mai mult ca sigur că numărul acestora creşte vertiginos. Prin urmare, nu lăsa pe mâine ce poţi face azi… lasă pe poimâine, că poate nu va mai fi nevoie.

Sau poate se îndură cineva de tine şi te scuteşte de nişte bătăi inutile de cap.  Asta e versiunea mea. Versiune care nu mi s-a confirmat delocmai ales în ultimele zile, ba dimpotrivă. Orişicât am încercat eu să mă ascund după deget, să mă fac mică şi să trec neobservată, să mă camuflez încât nici mama să nu mă recunoască… tot în braţele mele s-a întors.  Problema, zic.

Aşa se face că evitarea unui telefon vineri după-masă s-a transformat într-o nevoie stringentă în timpul week-end-ului. Într-atât m-a măcinat lucrul ăsta, încât mi-a acaparat toţi neuronii şi nici măcar în  somn nu am avut linişte. Nici vorbă de vise plăcute, şi nici măcar de manipularea lor în caz că deviau  de la drumul cel bun. Nu! The issue s-a transformat în motiv recurent. Şi poate n-ar fi asta aşa o mare tragedie dacă aş dormi 8 ore neîntoarsă; din păcate, somnul meu se aseamănă cu nişte calupuri publicitare – scurte, dese şi enervante!

Mâine însă voi lua problema în mâini şi inima în dinţi, şi voi duce la bun sfârşit misiunea cu pricina  (gratificabilă probabil doar cu un friendly tap on the shoulder). Sper! (că va avea final fericit)

Cu alte cuvinte, dacă vineri aş fi făcut ce trebuia, moralul meu ar fi avut parte de o creştere de +10 puncte, week-end-ul meu ar fi fost mai liniştit, iar visele mele (cu care nu încetez să mă laud) infinit mai plăcute.

Comentarii»

1. focdeganduri - martie 28, 2010

well si eu tot am amanat unele chestii, dar tot a trebuit sa ma pun fata in fata cu ele! tare urat sentimentul!

2. Darael - martie 28, 2010

Nu lasa pe maine…. e un slogan actual. In trecut nu exista si oamenii isi traiau clipa, bucurandu-se. Dar astazi avem acest „nu lasa pe maine…” care ne indeamna sa facem azi si treburile zilei de maine, cat mai mult, cat mai repede, cat mai….

OK.
Facem azi toate.
Dar cand traim ?

Da, noi cand mai avem timp de NOI ?

PS> Nu plange dupa vise…. sunt acolo si te asteapta (sa le manipulezi dupa dorinta :D ).

3. Smeagol Jr. - martie 28, 2010

Nico, îmi semeni, e şi normal să faci aceleaşi năzbâtii! :))

Darael, mă refer la acele lucruri pe care, dacă le-ai face la timpul lor, ţi-ar aduce apoi un plus de timp de care să dispui cum pofteşti. :)

4. richie - martie 28, 2010

Well, this is you.. doar n-ai lasat vreo impresie pana acum ca ai lua problema in mana dupa ce n-ai intors-o pe dos sau i-ai inspectat toate unghiurile in lungi nopti nedormite.

5. Smeagol Jr. - martie 28, 2010

Richie… cred că ai scris prea repede. O_o

6. Pisica Roz - aprilie 11, 2010

La mine chestia e deja intrată in obişnuinţă. Şi de fiecare dată problema se întoarce inevitabil vineri seara, ca să mă roadă milimetru cu milimetru tot weekendul. Uneori mă gândesc că atâta stres mă va consuma. Şi lucrul cel mai nasol e că nici n-ar trebui să mă stresez atât… Da nu prea pot…

7. pantea nicoleta dorina - noiembrie 5, 2012

stauin face lor si vreau sa trec peste tot


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 160 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: