Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Spune-mi cum dormi…

pe martie 2, 2013

Fascinaţia pentru somn mi s-a trezit din nou de când am reînceput să dorm bine. Aşa de bine dorm (şi aşa de frumos visez) încât am uneori impresia că nu-mi ajunge niciodată.

De fapt, nici nu fac bine ochi dimineaţa, că mă şi gândesc cum să adorm înapoi. Ce-i drept, asta nu înseamnă că şi reuşesc, însă speranţa moare ultima, mai ales dacă în acel moment se porneşte şi alarma.

Dar să vă spun cum dorm. Păi dorm bine. Şi pe o parte. Pe partea stângă, cel mai adesea. Mai dorm şi pe partea dreaptă, însă în reprize mai scurte, de obicei la începutul somnului. Moment în care fie mă vâr în sufletul omului, fie mă încolăcesc toată în jurul lui, ca un şarpe.

Ţin minte că atunci când eram mică mai dădeam din picioare. Acum nu ştiu dacă mai fac asta, pentru că omul e tot timpul diplomat şi nu-mi spune că de-asta migrează de lângă mine. Spune doar că-l sufoc cu atâta căldură.

Din păcate pentru el, migrează spre marginea patului. Însă eu, asemeni metalului faţă-n faţă cu magnetul, migrez după el.

Din fericire pentru el, încă nu s-a trezit pe covor… deşi nu e timpul pierdut. Eu însă presimt că norocul ăsta al lui are zilele numărate. Asta rămâne oricum de văzut. Şi de simţit (din partea lui).

A nu se înţelege de aici că eu am gânduri de cotropire a patului; însă am momente în care cred în teoria precedentului… chiar dacă precedentul m-a văzut pe mine cât pe ce căzând din pat. Şi încă de la înălţime, pentru că respectivul pat avea două saltele. Iar factorul migrator a fost, în cazul acela, soră-mea.

Alte feluri în care dorm includ pe spate, cu un picior scos de sub plapumă, sau pe burtă, cu mâinile îmbrăţişând perna.

Vă spun toate astea, pentru că acum câţiva ani descoperisem un articol pe tema asta. Un fel de „spune-mi cum dormi, ca să-ţi spun cine eşti”. Nu mai ţin minte mare lucru din el (deşi l-am citit cu mare curiozitate) afară de poze, care erau colorate, şi care înfăţişau doi oameni dormind în diverse poziţii. Eu tind să cred că felul în care dorm reflectă şi ce coşmaruri au visat. Cum altfel s-ar explica o poziţie de somn circită, într-o margine de pat? Mă rog, autorul spunea ceva de felul în care se înţeleg (sau nu prea).

Oricum, la întrebarea „spune-mi, cum dormi?”, n-ar fi mai la obiect dacă am răspunde cu „bine” sau „prost”? Că până la urmă, exact aşa e. Am dormit bine sau am dormit prost. E simplu, nu?

Reclame

5 responses to “Spune-mi cum dormi…

 1. Drugwash spune:

  Bine, pînă la urmă, mai puţin contează dacă am dormit prost – important e să mă trezesc deştept şi să rămîn aşa pe tot parcursul zilei. ;)

 2. Hahahaha, drept e!

 3. Felicitari pentru articol!

 4. crinutza spune:

  Copila, ai ramas cu traume din copilarie…

 5. oryumy spune:

  eu sunt fetus:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: