Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Fosta lui prietenă

pe Octombrie 24, 2012

Presupun că nu e baş normal să faci lobby pentru fosta prietenă a actualului tău prieten, dar mie mi s-a  întâmplat, şi aproape că am avut succes. Poate vă întrebaţi cum am reuşit. Păi să vedeţi…

Prima oară când faci cunoştinţă cu ea (asta sună a pleonasm, nu?), nu prea te doare pe tine capul a cui iubită e, sau dacă e. O identifici ca Luana, Mirela, Cristina, Laura, sau mă rog, cum au botezat-o părinţii, şi cam atât. Eventual mai schimbaţi impresii despre vreme, sau îi povesteşti cum ţi-a tăiat calea pisica neagră, în acea dimineaţă de marţi, 13.  În caz că ştii deja că e jumătate dintr-un cuplu, s-ar putea să consideri că le şade bine împreună. Tu şi încă jumătate din consăteni. În fine, ideea e că nu iei în calcul în momentul ăla că ea va fi fosta lui prietenă. Sau poate că da, dar nu datorită faptului că el va fi viitorul tău actual prieten. Că n-ai de unde să ştii (decât dacă ţi s-au aprins călcâiele deja după el, dar asta-i altă poveste).

Eh, şi vine o vreme când cei doi apucă pe căi separate, mai mult sau mai puţin de bună voie şi nesiliţi de nimeni. Iar după o altă vreme, te trezeşti că tu eşti aia care-i ascultă sforăitul melodios în miez de noapte sau că e limba ta cea după care aleargă a lui (asta sună cam ciudat). Pentru că nu ştii niciodată foarte clar ce sau pe cine îţi rezervă viitorul. Iar într-o bună dimineaţă, în timp ce aştepţi firobuzul să te ducă la lucru, îţi fulgeră prin minte o imagine cu ei doi – el, evident, actualul tău iubit, iar ea, fosta lui prietenă, pe care tu ai văzut-o deja la faţă.

Şi în timp ce caşti ochii pe geam, la semafor, cu ochii minţii dezvolţi imaginea. Îi aşezi în bucătărie, la cafea, încropeşti o conversaţie, mai adaugi un sărut, mai o îmbrăţişare. Acum, e ştiut faptul că fosta lui prietenă nu e baş cea mai bună prietenă a ta, dimpotrivă. Dar tot detaliind în minte acel scenariu din bucătărie, parcă nu te mai întrebi ce-or fi găsit unul la altul. Mă rog, mai mult ce-a găsit el la ea.

Iar dacă tu ai constatat în timp că ea nu e copia fidelă a zgripţuroaicei, ba chiar e o fată drăguţă şi de treabă, până la a-l descoase să vezi exact ce n-a mers în relaţia lui anterioară, şi de ce nu a încercat s-o repare, nu e decât un pas. Moment în care s-ar putea să crezi, fie şi pentru o clipă, că locul lui e mai degrabă lângă ea decât lângă tine.

Prin urmare, dacă şi tu ai ajuns în acel moment, poate-i mai bine dacă ţi-ai ţine gândurile pentru tine; nu de alta, dar poate-i dai idei…


3 responses to “Fosta lui prietenă

  1. Mihai spune:

    congrats, you messed up

  2. Mihai spune:

    all the best people are, cel putin asa aud

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: