Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

O poveste

pe August 10, 2012

A fost odată ca niciodată…
Aşa încep toate poveştile.

A fost odată ca niciodată o fată. Să o numim Daria.
Daria stătea în fiecare zi câte cincisprezece minute la geam, alături de cactusul său din glastră, privind în zare. Căuta ceva cu privirea, şi părea că nu găseşte. Însă ea căuta în continuare, neobosită, zi după zi. Uneori ofta, mângâia cu privirea cactusul, şi îşi muta ochii iar spre zarea întinsă.

În general nu vedea decât blocurile de vizavi, câţiva copaci, şi o duzină de maşini. Dintre maşini, doar vreo 7 erau aceleaşi de fiecare dată. Restul erau taxiuri, rude venite în vizită, prieteni care înştiinţau tot cartierul că au venit, muncitori, iar ocazional venea şi câte o salvare. Rar apărea vreo maşină de poliţie.

Blocurile nu se vedeau tot timpul bine, în special primăvara şi vara, când copacii din faţa lor le mascau, dându-le umbră cu coama lor bogată. Dariei îi plăceau foarte mult copacii plini de frunze. Se întâmpla uneori să se întrebe ce-ar face ea dacă ar fi copac. Păi ce să facă? Ar sta acolo, impasibilă, bine înfiptă în pământ şi legănată doar de vânt şi furtună. În rest, şi-ar fi dus traiul molcom şi liniştit, fără schimbări majore sau prea bruşte. Deşi ar fi tresărit probabil de fiecare dată când ar fi auzit huruitul vreunei maşini de tuns iarba sau, mai rău, al vreunui ferăstrău electric de tăiat copaci. Ar fi tremurat din toate crengile şi frunzele dacă acel ferăstrău s-ar fi îndreptat spre ea. Că de fapt, cam ăsta-i singurul risc în a fi copac, să vină cineva să te taie intenţionat. Să fi trăznit de fulger e un hazard, nu poţi şti  dinainte când se întâmplă. În plus, nici nu tre’ să fii copac să fi trăznit de fulger, poţi fi orice, chiar şi o piatră.

Daria stătea cu căciula trasă pe urechi şi fularul trecut de două ori în jurul gâtului când era iarnă. Pentru că privea tot timpul pe fereastra deschisă, iar nu dincolo de sticlă. Îi plăcea să inspire adânc aerul, mai ales dacă era dimineaţă devreme şi acesta era rece şi înţepător. Da, uneori se trezea chiar şi la 5 dimineaţa să privească pe geam. Dar nu intenţionat, ci pur şi simplu. Ceasul ei biologic îi dădea deşteptarea pentru juma’ de oră, după care o trimitea înapoi la somn.

Şi tot iarna, dar asta numai dacă ningea, în timp ce căuta cu privirea ce-o fi căutând, se gândea ce frumos ar fi să alerge şi ea împreună cu fulgii de zăpadă, care păreau că n-au altă grijă decât să se joace şi să se fugărească unul pe altul.

Toamna, Daria era visătoare. Mai visătoare ca de obicei, adică. Privea galeş la frunzele care îngălbeneau şi se desprindeau încet de pe crengi, lăsându-le pe acestea din urmă despuiate şi tremurânde.

Într-o dimineaţă, după ce a stat cincisprezece minute la geam, privind zarea, Daria s-a îmbrăcat şi a plecat prin oraş. După ce a bântuit hai hui pe străzi o bucată de vreme, s-a retras într-o cafenea să-şi mai tragă răsuflarea şi să bea o cafea. Şi în timp ce stătea ea acolo, cuminte, cu ceaşca de cafea în faţă, îi sună telefonul.

– Ce faci? întrebă o voce cunoscută.
– Bine, uite, aştept.
– Pe cine aştepţi?
– Îl aştept pe Făt-Frumos.
– Şi-l mai aştepţi mult?
– Da.
– Păi şi vine?
– Nu cred că vine, că nu ştie unde sunt.
– Păi de ce nu i-ai zis?
– Cum să-i zic? Că nu ştie cine sunt. Şi nici eu nu-l cunosc pe el.

Reclame

One response to “O poveste

  1. richie spune:

    Frumos. In caz ca dialogul e fictiv cred ca ai putea sa-l mai aprofundezi :). Numa zic.

    Anyway, in caz ca te intereseaza http://www.revistadepovestiri.ro/ primesc shortstory-uri.. nu stiu care e procedura exacta dar merita sa verifici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: