Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Gaşca desenelor animate

pe mai 31, 2012

Titlul complet este de fapt „top 3 găşti din desene animate din care aş fi vrut să fac parte când eram mică”.

Nu cred că există copil pe lumea asta, în a cărui sufragerie să se afle un televizor, şi care să nu se fi uitat cel puţin o dată la desene. Că era vorba de Tom şi Jerry, Sandi Bell sau Sailor Moon, The Flinstones sau Looney Toones, nu contează. Ideea e că s-a uitat.

Normal că eu nu fac notă discordantă, mai ales că mă uit la desene de când aveam vreo 5 ani. Am prins prima emisie de Cartoon Network, pe atunci nedublat în limba română. Şi asta cu toate că la început nu pricepeam o iotă din ce vorbeau personajele între ele. Dar în sfârşit.

Eh, şi după îndelungi sesiuni de desene animate, inclusiv celebrele maratoane ale aceluiaşi serial, am ajuns să mă îndrăgostesc aşa de tare de personaje, încât mă închipuiam în fiecare episod acolo, alături de ei, pornind în aventura vieţii mele.

Şi pentru că nu mă mulţumeam să fac parte baş din orice trupă, că deh, eram pretenţioasă de mică, trei sunt cele care m-au fascinat de-a lungul copilărie, nefiind seară în care să nu adorm cu gândul la ele.

Locul 3 este ocupat cu graţie de Planeteers, acei cinci adolescenţi puşi pe salvat lumea, în frunte cu Captain Planet. Şi deşi bănuiam eu că inele magice, care pot invoca un super erou mai mişto ca Superman, nu prea se găsesc, nu mă puteam abţine să nu mă gândesc ce fain ar fi să mă trezesc peste noapte cu o „citaţie” prin care să fiu exilată pe o insulă undeva în mijlocul oceanului,  cu un spirit al Pământului pe post de ghid.

Locul 2 revine echipei din Jonny Quest. De fapt, nu cred că există ceva care să-mi stoarcă mai multe wow-uri ca lumea fantastică a lui Jonny Quest. Tehnologie infinit mai mişto ca cea din The Jetsons, aeronave cu multe, multe butoane, o realitate virtuală în care salvam lumea doar prin puterea minţii şi câteva mişcări bine coordonate. Iar asta în condiţiile în care domeniul SF nu mă pasionează de fel.

Locul 1 şi gaşca din care mi-ar plăcea şi acum să fac parte este… „those meddling kids” din Scooby Doo. Cum se suceau ei, cum se învârteau, alături de Scooby, în a lor Mystery Machine, dar întotdeauna ajungeau acolo unde anume infractori îşi făceau de cap. N-aş putea să indic exact ce îmi place mai mult şi mai mult, pentru că am găsit cam de toate, de la perspicacitate şi inteligenţă (graţie Velmei), până la comic de situaţie (generat, în mare parte, de Shaggy şi Scooby). Şi mai cred că Scooby Doo este strămoşul unor seriale poliţiste cu accente comice din ziua de azi (vezi The Mentalist sau Castle, că vorba aia, nici Patrick Jane, nici Richard Castle nu sunt poliţişti de profesie, dar se pricep al naibii de bine să descurce iţe).

Oare Oiţei din ce desene i-ar fi plăcut să facă parte?

Reclame

2 responses to “Gaşca desenelor animate

  1. Arashi spune:

    hah! i will steal this one! :D

  2. […] la ţanc, de ziua copilului din noi o să şterpelesc de la Dora aka Smeagol jr. o leapşă numa’ bună pentru 1 iunie. Ea enumeră top 3 găşti din desene […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: