Acasă » Obsesii, angoase » Tămăduire

Tămăduire

Sunt multe lucruri care se pot repara în lumea asta.

O julitură pe care ai căpătat-o pedalând pe cărări de munte se cicatrizează. Un televizor stricat îl duci la depanat. Ţeava spartă din baie ţi-o lipeşte instalatorul. Pana de la maşină ţi-o repară mecanicul, sau poate chiar tu, dacă te pricepi cât de cât. Un rezultat greşit se corectează reaplicând cu mai multă atenţie formula. Până şi planeta o putem salva dacă încetăm să mai fim lacomi şi dacă plantăm copaci mai des de o dată pe an.

Da, sunt multe greşeli care se poti corecta, multe stricăciuni ce se pot repara. Foarte multe, indiferent că suntem noi de vină sau sunt alţii.

Însă rănile pe care ni le facem noi înşine nu le vindecă nici timpul dacă noi nu îl lăsăm.

One thought on “Tămăduire

  1. Ei da, ai perfectă dreptate! Din păcate, nu întotdeauna avem puterea (libertatea, înţelegerea, sprijinul, etc) pentru a repara ceva mult prea stricat. Iar dacă atunci cînd vrei să faci ceva bun – din idealism, naivitate, conştiinţă sau orice alt motiv corect – ţi se „pune capac” ca la baschet, îţi dai în sfîrşit seama că undeva există a bigger plan care nu include binele omenirii şi al planetei care (abia) ne suportă.

    Tot ce pot face eu acum e să te ajut să repari micile „defecte” de mai sus, semnalînd „plantăm copaci” şi „multe stricăciuni„. În rest, aş spune „Dumnezeu cu mila”, dacă n-aş fi ateu, dar aşa… rămîne la mila „elitei”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s