Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Tu urmezi! (V)

pe iunie 28, 2011

[din episoadele anterioare]

Diana se trezi luată pe sus de către un individ masiv, chel şi cu o mustaţă foarte deasă şi neagră. După uitătura, sigur era nenea ăla căruia nu-i plăcea să fie luat de fraier. Cui i-ar plăcea, în definitiv. Simţi încă o dată acel miros pestilenţial la fel de pregnant ca în ziua în care fusese răpită. Dar nu mai apucă să rememoreze acele clipe, că leşină sub efectul cloroformului.

….

– Inspectore, e o dubă parcată foarte regulamentar în faţa clădirii.
– Cum adică foarte regulamentar? întrebă Panait, uşor confuz.
– Ca şi când nu ar vrea să atragă atenţia. Are numere de înmatriculare, par în regulă la prima vedere.
– O fi furată…
– În sfârşit, voi rămâneţi cu ochii pe ea şi aveţi grijă la orice alte mişcări aparent banale. Vin şi eu într-acolo imediat.

Încă nu ajunseră la destinaţie când Diana deschise ochii. O cam durea capul, dar nu asta era problema ei majoră. Se gândea în ce hardughie de clădire o să mai ajungă acum. Răspunsul îl află repede, întrucât duba întră în scurt timp în curtea unei construcţii dezafectate. Peisajul era cam dezolant. O mână de copaci uitaţi parcă din altă eră, vestejiţi şi cam goi, deşi nu era încă toamnă. Iar în locul gazonului de odinioară se ridicau grandioase tufe de bălării înalte până la brâu.

Îşi dădu seama că se afla în faţa unui fost spital, datorită celor câteva litere rămase în picioare din panoul ce indica URGENŢE. Nu era nimeni pe afară, numai în faţa uşii de la intrare doi tipi mai uscăţivi, cu priviri indiferente, dar înarmaţi cu nişte mitraliere care îi dădură Dianei fiori reci.

Fu împinsă brutal afară din dubă şi direcţionată spre intrarea în spital. Nu făcu nici doi paşi în interiorul clădirii, că un iz strident şi greu identificabil o izbi în faţă. Părea o combinaţie de cloroform (pe care îl ştia bine deja), acetonă şi aurolac, asezonate toate cu o duhoare insuportabilă de mizerie şi transpiraţie.

Holul care se deschidea în faţa ei era prost luminat şi părea că nu are capăt. Iar pereţii înnegriţi pe alocuri şi scorojiţi sprijineau deopotrivă tineri şi oameni mari fără identitate. Se uitau toţi chiorâş în direcţia noilor veniţi, iar unii parcă cerşeau ceva din priviri. „Să fie milă, oare?”, se întrebă Diana, însă o pungă argintie întinsă câtorva dintre ei o făcu să îşi schimbe părerea.

– Poliţia, nu mişcă nimeni! urlă Panait, trântind uşa de perete. Înconjuraţi casa, aveţi grijă să nu-şi ia nimeni tălpăşiţa fără ştirea mea, le aruncă peste umăr celor 10 ofiţeri care îl însoţeau.

În antreu găsi doar un bărbat care moţăia într-un scaun, cu pistolul gata să-i scape din mână. Nu apucă să se dezmeticească, nici să strângă arma în mână, că se văzu săltat şi încătuşat.

– Unde-s ceilalţi? început inspectorul să-l interogheze, însă cel reţinut parcă avea buzele cusute. Vorbeşte azi! îi mai spuse acesta, îmbrâncindu-l în perete. Individul se mulţumi doar să-i rânjească, însă nu scoase o vorbă.

Îl lăsă în grija unui agent, după care porni în percheziţionarea casei. Colindă toate încăperile, până ajunse într-o cameră fără ferestre, cu uşa făcută ţăndări, iar înăuntru, un ins ras în cap, lungit într-o baltă de sânge.

– Am ajuns cam târziu, mormăi el.

Diana fu cazată într-o cameră cu mult mai insalubră faţă de cea în care locuise anterior. Se ghemui într-un colţ şi închise ochii, încercând să-şi dirijeze gândurile într-o altă direcţie, mai puţin întunecată. Dar nu avu timp, întrucât o voce feminină şi prietenoasă întrerupse procesul.

– Salut! Eu sunt Iulia. Pe tine cum te cheamă?
– Diana, răspunse aceasta, ridicând fruntea să vadă cu cine are de-a face.

Iulia părea a fi de vârsta ei. Purta nişte haine cam largi pentru cât era ea de firavă, şi care păreau că nu au fost spălate niciodată.

– Eşti de mult timp aici? întrebă Diana vădit interesată de noul ei camarad.
– Cam da…

Reclame

One response to “Tu urmezi! (V)

  1. […] [din episodul anterior] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: