Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Antarctica

pe ianuarie 24, 2011

E un film din 1983, cu 15 câini husky şi o coloană sonoră deosebită asigurată de Vangelis.

În primul rând, nu e un film pentru persoanele slabe de inimă sau mari iubitoare de animale (câini, în special). Dacă totuşi se riscă cineva, îi recomand să ţină la îndemână un bax de şerveţele, pentru că vor plânge cam de la început până la sfârşit.

Iar în al doilea rând, e un film cu happy end în proporţie de doar 15%. E o dramă inspirată din vremea deloc neprietenoasă a Antarcticii şi de soarta tristă a acelor 15 câini, din care rămân în viaţă doar 2.

E plin de peisaje îngheţate, zăpadă şi vânt năprasnic. Pinguini, foci şi banchize de ghaţă. Iar din când în când, câte un episod din viaţa membrilor echipajului japonez datorită căruia au ajuns acei câini în Antarctica. Doi la număr sunt cei care se gândesc constant şi sunt măcinaţi de neputinţa de a-i fi salvat.

Cât de sfâşietor e să vezi un câine care se luptă cu sloiurile de gheaţă şi apa învolburată, şi care, sleit de puteri, cade răpus sub privirile îndurerate ale colegilor de suferiţă?

Şi cât de emoţionant e momentul regăsirii, când nu mai există nicio speranţă, dintre cei doi cercetători şi cei doi husky, ce au înfruntat împreună tot ce are Antarctica mai înfricoşător de oferit?

Da, am plâns la filmul ăsta cât pentru trei filme siropoase livrate de Hollywood. Şi cred că ori de câte ori l-aş vedea, la fel s-ar întâmpla. Pentru că nu poţi să rămâi nemişcat pur şi simplu în faţa acestui film.

Dacă se întreabă cineva cum am descoperit filmul, răspunsul e în clip…


 

Reclame

5 responses to “Antarctica

 1. DianaEmma spune:

  Aveam impresia că e de prin 90.
  Am văzut și eu filmul acum câțiva ani și chiar e impresionant…

 2. clawd spune:

  But… but… but… BUT I DON’T WANNA CRY!!! :-S

 3. then don’t watch it. it’s that simple! ;-)

 4. Kskadeur spune:

  Melodia antarctica e deosebita,filmul nu l-am vazut. In curand. Anyway eu am vazut alte filme ce m-au impresionat si care poarta semnatura Vangelis, poate le stii: chariots of fire, missing si the year of living dangerously. Keep up the good work. M.

 5. richie spune:

  Ascultam Vangelis mai demult cu ceva muzica de-aici. M-as uita la film dar… nush daca vreau sa ma deprim cu o duzina de caine morti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: