Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Cine strigă mai tare…

pe Ianuarie 20, 2011

Observ în ultima perioadă o creştere periculoasă a adepţilor filozofiei „cu cât latru strig mai tare, cu atât îmi rezolv mai repede problema”. Iar volumul vocii e direct proporţional cu numărul de repetiţii (era să zic inepţii, deşi departe de adevăr n-aş fi). Prin urmare…

Drag dăştept care îmi faci ziua mai frumoasă,

Îţi scriu aceste rânduri pentru că sunt o frustrată. Mă deposedezi încetul cu încetul de răbdare, bun simţ şi stimă de sine. Mă faci să mă simt ca un vierme strivit de bocanc, întrucât nu mă pot răzvrăti şi nu-ţi pot oferi un răspuns pe măsura behăielilor tale.

Mă bucură faptul că tu cel puţin, ai impresia că eşti deştept…. că eu (clar) nu. Ce nu mă bucură este faptul că te crezi atât de deştept încât îţi permiţi să-mi dai mie sfaturi şi să-mi explici cum ar trebui să-mi fac treaba. N-ai reinventat roata şi nici nu eşti dotat cu două perechi de oo să îmi propui nişte soluţii care nu sunt viabile decât în visele tale. Crede-mă când îţi spun că albul e alb. Nu negru, nu roşu, nu verde. E alb.

În acelaşi timp, dacă-ţi spun că am înţeles de prima oară care ţi-e problema, nu mi-o repeta la infinit. Şi dacă tot te-ai pornit ca un pick-up căruia îi tot sare acul, ai bunăvoinţa să nu îţi schimbi povestea pe parcurs. Şi nici să nu adaugi detalii picante ce se bat cap în cap cu cele menţionate anterior. Nu de alta, dar o să cred că de fapt nu te doare nimic, ci doar de plictiseşti rău de tot.

Poate îţi vine greu să crezi, dar eu, mică şi amărâtă cum mă consideri, pot apela uneori la un mic artificiu (pe propriul risc, bineînţeles) astfel încât să scurtez durata de viaţă a problemei tale. De multe ori chiar o fac, şi încă cu dragă inimă. Dar nu şi pentru tine, în special dacă vei continua să ragi la mine ca măgarul.

Cireaşa de pe tort e siguranţa din glasul tău când începi să mă ameninţi. Sunt copleşită de ploaia de acţiuni „corective” ce se va abate asupra mea. Aşa de tare încât mă întreb dacă ai doar un acces de  sindrom tourette sau chiar crezi ce spui. Din păcate, tot ce reuşeşti este să îmi sporeşti gradul de enervare; intimidată în niciun caz nu mă simt.

La final, te-aş ruga respectuos să te gândeşti de două ori înainte să deschizi gura. Iar dacă eşti peste măsură de nervos, urlă cât de ţin plămâni, dar la pereţi întâi. Să ştii că funcţionează. Te descarci, iar ulterior îţi garantez eu că putem discuta civilizat.

Să ai o zi bună!


9 responses to “Cine strigă mai tare…

 1. Ionuţ spune:

  Client, sef sau coleg? :D

 2. Mai contează? La o adică, în orice categorie se găseşte cel puţin unul cu gura mare.

 3. alphatsr spune:

  Nu vreau sa fiu indiscret, dar sunt. :)
  Eu cred ca tu intelegi problema, dar intelegi care e problema lui? Cred ca pe langa problema in sine, „el” mai este si intr-un fel sau altul afectat de ea, de problema. E usor de zis „inteleg”, dar e mai greu sa faci pe cineva sa creada ca intelegi cu adevarat. Si cum sa nu se enerveze cineva cand stie ca poti sa faci un artificiu, dar pentru ca nu ii intelegi problema, nu il faci? In fine…nu sunt 100% de acord cu tine in cea ce ai zis, dar sunt empatic. Te inteleg! :)
  Aaaa si albul e si verde si rosu si albastru. Cam 255 din fiecare…

 4. Bine că eşti tu cârcotaş! :))
  Acum serios. Crede-mă că îi înţeleg problema. Dacă e cineva care se stresează mai mult decât trebuie, acea persoană sunt eu. Iar la acel artificiu apelez, după cum spuneam, pe riscul meu. Asta înseamnă că n-ar trebui şi nu prea am voie. Dar tocmai pentru că înţeleg problema şi ştiu cât de mult de poate măcina, apelez la el ori de câte ori cineva are puţin bun simţ, indiferent dacă e vinovat sau nu de apariţia problemei.

 5. alphatsr spune:

  Trebuie sa recunosc ca mi-a placut mult postul tau. Te sustin in lupta impotriva nesimtirii. Am spus ca nu sunt 100% de acord cu tine, caci ma identific si eu cu persoane nemultumite care, fara sa o faca intentionat., mai ridica un pic vocea intr-o disputa. De cele mai multe ori pentru ca pur si simplu nu sunt inteles (si da, stiu ca daca ridic vocea nu rezolv nimic, dar macar pot vorbi peste interlocutorul care nu ma asculta repetandu-mi in continuu „va inteleg…..”) Pe de alta parte nesimtirea si ragetele fac parte din cu totul alta categorie. Deci … esti ok!
  GG ! (sau good game in limbajul jucatorilor de Counter)

 6. Şi apropo, după atâta timp, cam ştiu când cineva ridică tonul neintenţionat, fiind sub influenţa situaţiei neplăcute, şi când cineva ţipă fiindcă, aparent, îi face plăcere. Cu primii nu am nimic. Cu ceilaţi, în schimb… (cenzurat). :)

 7. richie spune:

  Oh, primul hater in retea?

 8. Orcu spune:

  Zi superba la lucru ey? Frumos articol dar….de fapt nu are nimeni dreptate , nici tu , nici latratorii. Daca nu latrii , lumea te crede moale si te ia la misto , daca latrii …. esti nesimtit, in oricare caz…..problema nu prea ti-o rezolvi (sau nu o rezolvi prea repede si nici usor).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: