Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

O poveste cu elfi

pe Decembrie 1, 2010

A fost odată ca niciodată, că dacă nu jucam Heroes nu aveam ce povesti…

Se făcea că în regatul Rampart, populat cu elfi, dwarfi, unicorni şi alte creaturi de basm, îşi ducea liniştit traiul numitul Ivor, prieten al elfilor, sub a cărui oblăduire  le creştea sănătatea, atacul, defensiva şi damage-ul (sau paguba?) într-o zi cât nu reuşeau alţii niciodată.

Iar el, Ivor, plimbându-se într-o zi pe o insulă din vecinătatea ţinutului său, dădu peste o construcţie impunătoare, păzită cu străşnicie de un grup de dragoni. Dădu târcoale fortăreţei, întâlnindu-se cu alţi dragoni care, spre deosebire de primii, i se alăturară cu voioşie. Tot gândindu-se dacă să se aventureze sau nu în Dragon Utopia (astfel se numea semeaţa cetate), se împiedică de un obiect ciudat din cale-afară…

Ridicându-l şi uitându-se mai bine la el, Ivor şi-a dat pe dată seama că ce ţinea acum în mâini era o relicvă de mare însemnătate! Dragonheart era acel artefact minunat şi avea puterea să invoce în ajutorul celui care îl purta un număr însemnat de dragoni.

Căpătând încredere, Ivor se aventură spre Dragon Utopia. Odată ajuns înlăuntrul cetăţii, se văzu înconjurat din toate părţile de mulţi dragoni, de toate felurile. Primul său gând s-a îndreptat către elfii săi, ştiind că aceştia ar fi fost ţinta lor principală.

Dar când să-şi îndrepte privirea spre ei, constată cu stupoare că aceştia dispăruseră… A văzut, totuşi, că de undeva, nu ştia de unde, săgeţile se îndreptau agere în direcţia dragonilor. Vru să-i mute de la locul lor, dar nu reuşea să-şi dea seama unde se află.

Într-un final, a înţeles. Elfii au intrat pe invisible…


23 responses to “O poveste cu elfi

 1. richie spune:

  Grand Elves got scared and split from the battlefield…

 2. Nope, they didn’t! They were there, in the middle of the action! :D

 3. cerbulvechi spune:

  Bug de la artefact? posibil.

 4. omg, you speak heroes-ish? :))
  da, e foarte probabil.

 5. Droop spune:

  Ideal este sa lasi Elfii pe un secundar cand intrii in Utopie sa nu ai pierderi mari . Poate ei stiau asta si s-au ascuns

 6. Da, bine zis, ideal! Pentru că Ivor era singur pe insulă, şi oricum, el era singurul pe care îl plimbam pe hartă. Restul stau şi păzesc castelele. :))

 7. tDO spune:

  Intrebare intrebatoare insa: dragonii stiau unde se localizau elfii? :D

 8. Nope. Altfel nu mai aveam elfi! :))

 9. tDO spune:

  Woah… pai atunci ar trebui sa studiezi intens situatia, sa vezi exact in ce conditii apare bug-ul asta si sa incerci sa le reproduci… just imagine what you could do with the power of making your shooters invisible! :))

 10. Droop spune:

  Asta cu pazitul castelului …. interesanta idee . Pai si in cazul acesta ( daca mergi cu un singur erou) cum faci „trenulet” pentru reaprovizionare de trupe. Teoretic Ivor, fiind principalul, ar fi trebuit sa culeaga doar skiluri si sa intre in lupta ( lasi pe el doar trupele cu speed maxim sa se miste repede) , iar restul sa fie „culegatori” in urma lui sa nu pierzi pasi cu principalul.
  Anyway , bug-ul e tare! Sunt curios daca le-a venit vreodata turnul ?

 11. @tDO: păi n-aş mai avea nevoie nici de spelluri, nici de power, nici chiar de defense. Attack-ul la cote ridicate ar rezolva tot! :D
  @Droop: păi Ivor musai să aibă Town Portal. Deşi, la câte trupe are şi ce skilluri, nici de asta n-ar avea nevoie. Şi nu, nu ţin neapărat să am trupe cu speed prea mare. O mână de diamond dragons, că în rest mă descurs cu battle dwarfs şi dendroid soldiers. Battle dwarfs pentru magic resistance şi defense bun, iar dendroid soldiers pentru damage şi binding.

 12. Droop spune:

  Ceea ce spui este corect in cazul in care joci cu un AI . In momentul in care ai ca si adversat un human, teoria nu prea sta in picioare. Orice pas pierdut de erou pe harta costa mult. Pe un RM L cu under sunt sanse mari sa te intalnesti cu adeversarul sub luna 2. Daca mergi cu trupe cu speed mic pe erou, implicit eroul se plimba mai putin, si implicit va avea skiluri mai slabe. Pe cand, un adversar ce are trenulet pregatit, are pe principal tot timpul trupele cu speed maxim va avea un erou mai bine „definit” , si in lupta directa sanse mari sa invinga.
  Town portal …… eeeeee. …… esti norocoasa daca il prinzi, pe RM-uri nu tot timpul le ai :)
  Dwarfii si dendroizii sunt excelenti in combat, dar in batalie speed-ul lor este un dezavantaj destul de maricel. Depinde foarte mult si de adversar .

 13. Întâi de toate că eu nu joc RM-uri! :)))
  În al doilea rând, lentoarea lor se rezolvă cu haste.
  În principiu, nu mă interesează cu cine joc, be it humar or not. Dacă e până acolo, un expert Pathfinding şi expert Logistic rezolvă şi problema plimbatului pe hartă. Iar ca o excepţie, pot accepta şi niste Tactics pentru luptă, să-mi pot proteja trăgătorii de eventuale invazii. :D

 14. Droop spune:

  Hartile in oglinda sunt mai corect, dar din punctul meu de vedere Rm-ul da savoarea jocului, elementul surpriza .
  Expert pathfinding si logistica poate avea si adeversarul fara probleme, asa ca problema tot nu e rezolvata. Daca ai expet logistica, si ai trupele cele mai rapide pe tine, si nu cele cu speed mic castigi 3-5 pasi per tura. La un calcul pe saptamana, pe luna etc ….. avantajul este enorm :).
  Tactics este excelent, si de luat tot timpul. Nu neaparat doar pentru a proteja arcasii ci si pentru cazuri, ca de exemplu, cand ataci trupe de pe harta ce sunt arcasi. o avansare rapida a trupelor iti salveaza o gramada de armata.
  Haste …..hmmmmm , not a good choise everytime :). Daca nu esti Expert nu are sens, iar daca adversarul e Expert Earth, un haste dat iti poate aduce surprize taaaaare neplacute :)

  PS : e o parere, sper ca nu deranjeaza…

 15. Di ce, că-mi dă un Slow? Pentru asta există Cure!
  Anyway, te-aş provoca odată la o hartă de heroes! În spelluri şi skilluri să ne luptăm! :))))

 16. Droop spune:

  Dap ca da cu slow. La un calcul : tu ai dat haste, el te-a lovit cu slow …implicit loveste primul. Tu zici ca dai cure ( daca ai expert :P ) . Dar apoi iar el are tura de vraja , care sa presupunem ca da haste ( daca nu are ceva mai bun) , si iar are o tura avans .
  Mda …nu am mai jucat cred ca de vreo 2 ani , dar de ce nu … poate la anul vom avea ocazia :)

 17. Teoria ca teoria, dar eu aştept să îmi dovedeşti! :D
  Aaaah, pe lângă asta, nu a luat nimeni în calcul cine ce trupe are. Ok, am stabilit că eu joc cu elfi, dwarfi, dendroids şi eventual ceva de level 7 (prefer rust dragons). Dar adversarul?

 18. Droop spune:

  Rust Dragons ….iui! In primul rand sa discutam de niste reguli :P : no born logistic, no diplomacy ( deloc), no cartographer, no phoenix – sper ca nu am uitat nimic. Pe un RM sau o harta ok in oglinda nu-mi dau seama unde vei gasi Rusties :D.
  Daca e vorba de Rampart, joc pe erou doar cu trupele din castelul de bastina. Cu toate ! Teoretic pe un L cu underground in 2 luni jocul e gata. PE un M cu underground mult mai repede.

 19. Ioi, cât mă poţi enerva! :)))))
  Tind să cred că vrei musai, dar musai să te bat la Heroes!

 20. Droop spune:

  Grija mare la riduri :P ( joking :) ) !
  Ehhhh, nu pot spune ca insist sa ma bati ……. dar poti incerca. Oricum importanta e participarea, si nu victoria ( tre’ sa zic si eu ceva in cazul in care o incasez :P )

 21. DianaEmma spune:

  Mi-ai făcut dor de Heroes… parcă n-am mai jucta de secole. :D

 22. Păi să te joci! Cu commander, bineînţeles, că e mai mişto! :D

 23. anonim spune:

  Are you facking ciding me

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: