Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Ce nu ştii nu te afectează şi nimic nu e ceea ce pare

pe octombrie 23, 2010

Oare?

Nu ştiu, nu mă interesează, nu sunt curioasă, nu vreau să aud sau să văd. Dar nu m-aş supăra dacă aş afla cât mai repede. Ştiu că n-are nicio legătură cu mine, dar n-am de unde să ştiu dacă sau ce influenţă ar putea să aibă asupra mea în viitor (fie el îndepărtat sau apropiat). Dacă îmi spui bine, dacă nu, de asemenea. La cât de repede circulă informaţia, e posibil ca într-un final să aflu.

Dar dacă are legătură cu mine?

Având în vedere că ne place dramatismul, dacă nu ştim, e posibil să bănuim. Iar detaliile, insignifiante şi fără vreo semnificaţie anume în condiţii normale, vor căpăta în scurt timp o importanţă esenţială. Ele sunt piesele de puzzle care, puse cap la cap, ne oferă o imagine de ansamblu destul de coerentă, dar peste măsură de complicată.

Şi continuăm investigaţia pe cont propriu, adunăm alte dovezi, căutăm sensuri noi, astfel încât viaţa noastră să fie asemeni unei telenovele (ar fi redundant să spun cu o acţiune îmbârligată şi stufoasă).

Ne plac problemele complexe cu rezolvări pe măsură. Soluţiile simple nu sunt pentru noi; nu ne stimulează inteligenţa, cu atât mai mult imaginaţia. Ne încurcăm în (propriile) îţe nevăzute, ne zbatem să ieşim la suprafaţă în timp ce mergem ca bolovanul la fundul apei.

Suntem într-o continuă căutare. Nici noi nu ştim prea bine ce, dar e şi ăsta un mod de a petrece timpul. Sau de a pierde timpul, în funcţie de cât de implicaţi suntem.

Uneori nu ştim, dar vrem să ştim. Alteori, nu ştim, dar bănuim, şi cu atât mai mult vrem să ştim. Şi câteodată, nu ştim, dar nici măcar nu ştim că nu ştim. Iar când nimic nu e ceea ce pare, înseamnă că nu ştim (sigur), dar probabil bănuim. Şi o luăm de la capăt.

Într-adevăr, de multe ori, lucrurile par mai simple decât par. Dar dacă nu le complicăm puţin, nu ne simţim bine.

Întrebarea este: dată fiind inclinaţia (sau atracţia?) noastră (aş spune nativă) spre chestiile complicate, cum ne convingem pe noi înşine că totul este simplu, exact aşa cum este, iar nu cum pare a fi? Mai ales atunci când nu credem…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: