Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Shopping (Smeagol’s style)

pe ianuarie 10, 2010

Ca orice altă creatură pământeană încadrată la „sexul slab”, Smeagol are unele nevoi și dorințe care nu pot fi satisfăcute decât prin sesiuni de shopping.

Însă shoppingul (în stilul Smeagol) diferă sensibil de shoppingul în dulcele stil clasic al femeilor în general.

În primul rând, Smeagol se simte ca și când ar avea „the real thing” doar atunci când se află într-un supermarket (iar când ajunge într-un hipermarket îl cuprinde o stare orgasmică). Se ferește ca Saruman de Aragon când vine vorba de magazine de haine, pantofi și accesorii (plus farmacii – în care nu intră decât atunci când are nevoie de healing potions).

În al doilea rând, se extaziază peste măsură în fașa rafturilor enorme încarcare cu tot felul de borcane, sticle, flacoane, recipiente, baxuri etc. Cu răbdarea unui chinez bătrân citește gramaje și ingrediente, ba chiar etichete întregi, datorită setei nepotolite de cunoaștere. Analizează și compară opțiuunile mai ceva ca Elron, Galadriel și Gandalf la un loc când pun la cale strategiile din War of the Ring. E în stare să se afunde în meditație cu orele, înainte să aleagă un anumit produs (iar asta după ce l-a trecut prin toate filtrele subiective ale minții).

De cealaltă parte, în curpinde o senzație de claustrofobie când intră, de exemplu, într-un magazin de haine. Toate acele articole de îmbrăcăminte îi amintesc de veșmintele sfâșiate ale nazgulilor și simte cum îl cuprinde groaza, sentiment amplificat exponențial de faptul că acestea se găsesc într-o explozie de culori, forme și zorzoane. În aceste condiții, răbdarea și meticulozitatea care îi sunt atât de caracteristice (și înscrise în codul genetic) se topesc precum gheața în apă fierbinte, aducându-l pe Smeagol în pragul unei crize de anxietate.

Senzația este totuși mai redusă în magazinele de pantofi dat fiind că Smeagol nu e pretențios, și în general preferă încălțămintea simplă și comodă. Din păcate, tocmai din acest motiv începe el să urască acest gen de cumpărături mai mult decât pe Sauron, cu cât lucrurile simple devin din ce în ce mai greu de găsit.

Astfel, e clar ca lumina din „the light of Eärendil” că shoppingul în Smeagol style se aseamănă cu o excursie la ofițerul stării civile:

– țoale, șoșoni și alte bazaconii – NU
– toate celelalte (mostly house related) – DA

Reclame

4 responses to “Shopping (Smeagol’s style)

  1. logical spune:

    dar în magazinele cu cărți, muzică, filme și dichis cum te simți ?

  2. Smeagol Jr. spune:

    acolo am orgasm cultural! :))

  3. focdeganduri spune:

    da da, stiu ca iti place shoppping’ul, dar detesti auchan’ul, sau? mie imi place sa merg cu tine la cumparaturi, dar am notat sa nu te iau la alte cumparaturi in afara de papa, carti, animale:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: