Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Ştie-tot

pe Decembrie 16, 2009

E imposibil să nu cunoşti un „ştie-tot”. E acea persoană care chiar şi atunci când îi povesteşti amintiri din copilărie, îţi dă cel puţin un sfat, dacă nu chiar o soluţie 100% viabilă şi, evident, testată la problema de care tu nu eşti conştient, dar ea o observă din prima.

Omul „ştie-tot” are o impresionantă experienţă… de viaţă, motiv pentru care are cel puţin un răspuns pentru fiecare întrebare. Ba mai mult, experienţa sa dă pe dinafară în special atunci când nu cauţi niciun fel de soluţii.

Printre caracteristicile sale de bază se numără o falsă impresie de bun ascultător, dat fiind că nici nu te lasă să-ţi duci fraza până la capăt, simţind imperios nevoia unei intervenţii. Este un luptător înnăscut şi un supravieţuitor prin definiţie, care a dat piept cu toate greutăţile vieţii şi care s-a confruntat cu atâtea situaţii complexe, încât nici măcar fizica cuantică nu mai are secrete faţă de el.

Uneori însă, deşi ştie tot, fie nu e de acord, fie nu e la curent cu noutăţile din tehnologie, medicină, psihologie etc, întrucât îşi schimbă brusc atitudinea şi tonul când îi aduci la cunoştinţă faptul că există alternative la soluţia proaspăt promulgată.

Scopul său pe pământ este unul cât se poate de nobil – ştii întotdeauna de unde să pleci sau ce să eviţi în momentul în care ai o problemă. Câteodată soluţia propusă de el se potriveşte ca o mânuşă, astfel că nu mai trebuie să sapi în altă parte în căutarea răspunsurilor. Alteori însă, e mai bine să spui ca el şi să faci ca tine…

Părerea mea!

Anunțuri

5 responses to “Ştie-tot

 1. focdeganduri spune:

  pentru moment, cum ti-am spus, am crezut ca si eu ma regasesc pe acolo, cu intreruperea din fraze, dar am o explicatie, vorbesc mult, si inca nu ai ajuns la faza cand vorbesc si nu respir, dar vina mea ca vorbesc mult. pretty please, ma ierti?;;);;);;)

 2. Smeagol Jr. spune:

  eu ţi-am zis că nu e vorba de tine :))

 3. Ionuţ spune:

  Era să întreb „what the hack is that, a cell phone with a dynamite stick?” :p

 4. logical spune:

  ala e un condensantor de acum 20 de ani, produs la IPRS Baneasa :D

  semnat: un site-tot :D

 5. logical spune:

  condensator, sorry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: