Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Timpul între ieri şi azi

pe Noiembrie 18, 2009

Acum mulţi, mulţi ani, femeile nu aveau toată tehnologia la degetul mic, astfel că îşi foloseau mintea şi cele două mâini date de Dumnezeu pentru a ţine în picioare gospodăria. Spălau manual hainele întregii familii, frecau podele stând în genunchi, le măturau, ştergeau praful cu o cârpă ce-o fi fost odată o bluză şi care trebuia scuturată constant, că altfel nu mai era bună de nimic.

Şi evident, făceau mâncare şi aveau grijă de copii. În acelaşi timp în care mai dădeau şi o mână de ajutor la muncile câmpului sau creşterea animalelor. De unde oare atâta timp?

Azi avem maşini de spălat automate care, prin 3 butoane apăsate gentil, îţi scot hainele gata curate, uscate şi apretate. Iar asta doar ca tu, femeia modernă, să ai mai mult timp pentru tine şi/sau pentru familia ta.

Nici la bucătărie lucrurile nu mai stau la fel ca odinioară. Pentru că manichiura ta perfectă a costat cât o pereche de pantofi, ai grijă de ea ca de ochii din cap, astfel că farfuriile cad tot în grija unei maşini de spălat. Plus că ai la dispoziţie o serie întreagă de gadgeturi care-ţi fac viaţa mai uşoară: de la roboţi de bucătărie la cuptoare care-ţi prepară singure friptura. Toate astea ca tu să nu te mai plângi că-ţi pierzi toată după-masa în bucătărie, în loc să te relaxezi după o zi grea de muncă.

Cât priveşte curăţenia, ea a fost revoluţionată de aspiratoare x în 1, care scot praful din covoare, pardosele, gresie şi de sub canapea, fără ca tu să mişti un deget şi să nu trebuiască să îţi rupi spatele stând aplecată. Şi bineînţeles, ca să ai timp de o mie de lucruri mai plăcute.

Iar lista cu siguranţă nu se opreşte aici…

A nu se înţelege că sunt împotriva evoluţiei tehnologice. Şi nici nu sugerez că femeile ar trebui să muncească în gospodărie ca sclavii pe plantaţie.

Vreau doar să le înţeleg pe cele care, cu toate aceste avantaje la dispoziţia lor, se vaită că nu au timp să citească o carte bună, să meargă la film sau la o plimbare în parc, să aibă grijă şi să se joace cu copiii lor, să meargă la picnic într-o dimineaţă de week-end, să…

Cred că nu mi-ar ajunge degetele de la mâini pentru a enumera toate domniţele pe care le cunosc şi se află în situaţia asta.

Anunțuri

4 responses to “Timpul între ieri şi azi

 1. La asta ne gandeam si noi:
  V-am dat atata ajutor, si voi tot ati dat-o-n bara. Noi vroiam timp in plus pentru sex, evident… dar voi Batman, Batman

 2. Smeagol Jr. spune:

  honey, you’re just being sarcastic. i don’t think it was necessary. :)

 3. lăsând sarcasmul deoparte, e o realitate foarte tristă. Rezumându-ne la femei, rar aud pe cineva să spună că este relaxată, că are timp berechet.

  Unele au scuze bune: slujbe în care realizează ceva aparent important, cinci copii de care trebuie sa aibă grijă, bla, bla.

  Majoritatea, însă, o freacă trist. La sfârșitul fiecărei zile, se vor plânge că nu au avut timp să facă nimic.

  Aveam o profă, în gimnaziu. Era de chimie. Oră de oră ne povestea despre ce excursii mai organiza dânsa. Apoi ne certa că nu suntem cuminți. Apoi ne certa că noi, elevii, facem ceva și nu ne rămâne timp de oră.
  Doar când ne dădea lucrare scăpam de prelegeri.

  Și acum includem și masculii în discuție.
  Avem mult prea multe opțiuni azi. Putem face atâtea!
  Din cauza asta, mereu avem impresia că facem prea puțin.

  Chiar dacă programăm mașina de spălat, tot pierdem timp la televizor. Chiar dacă încălzim mâncarea de ieri la microunde, ori mâncăm pe fugă, pentru a ne putea întoarce la un caca mai interesant, ori ne lungim o oră pe o farfurie de macaroane.

  Cu cât ai mai mult timp, cu atât ai tendința de a te lungi, de a lenevi. Și în timpul în care stai și-ți contemplezi opțiunile nemărginite, îți dai seama că nu ai timp de nimic.

  Ș)

 4. Sirg spune:

  explicatia e relativ simpla – tot timpul liber de care, teoretic, ar trebui sa dispui este irosit pe televizor si calculator/internet, jocuri samd. In cazul femeilor mondene, este folosit la club si cumparaturi.
  In cazul legumei de canapea, timpul este ocupat de teleonvelele si barfe cu vecina sau prietenele.
  Exemplele pot continua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: