Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Vremea schimbării

pe Noiembrie 9, 2009

Motto: „Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba!” / „Nu poţi schimba un om dacă nu vrea şi el!”

A fost odată ca niciodată o preafrumoasă fată (adică eu). Iar acea preafrumoasă fată l-a întâlnit într-o zi pe Făt Frumos (adică el). Şi au trăit fericiţi câţiva ani, până când ea şi-a dat seama că Făt Frumos aduce mai degrabă cu Zmeul la caracter. Nedorind să dea bir cu fugiţii de la primii nori de furtună în paradis, întrucât îl iubea ca pe ochii din cap, a încercat să-i corecteze năravurile.

N-a vrut să fie cicălitoare (sau prea cicălitoare, deşi nu ştiu cât mi-a ieşit), în schimb a mizat pe puterea exemplului. Nu exemplul personal, pentru că nu împărţeau aceleaşi metehne, însă i-a povestit despre alţii. Însă după o perioadă destul de lungă în care n-a obţinut niciun rezultat favorabil, s-a lăsat păgubaşă, resemnându-se cu gândul că va veni ea şi vremea schimbării. Şi a venit…

A venit odată cu IleAna CosânzeAna, iar el a schimbat atât obiceiurile, cât şi pe preafrumoasa fată.  Deznodământul a fost trist pentru ea, în vreme ce Făt Frumos şi-a văzut mai departe de viaţă. Acum e fericit.

Preafrumoasa fată nu-l urăşte pe el, dar nu o suportă pe IleAna. Nu-i pare rău că el s-a schimbat şi e acum aşa cum şi-a dorit, în schimb nu se poate împăca cu ideea că altcineva se bucură de Făt Frumos, new and improved. Ba mai mult, a rămas cu impresia că nu a meritat un astfel de gest din partea lui…

Anunțuri

6 responses to “Vremea schimbării

 1. limeonice spune:

  Şi-aşa a ajuns negreşit onorabila CosânzeAna să se trezească în miez de noapte (între intervalele 00:00 şi 02:00 GMT +/- 1h) cu sughiţ violent. Şi împreună cu ea, FătFrumos să blesteme fie paharul cu apă, fie limonada, fie ceaiul de lămâie, fervexul sau medicamentul anti-gripă-porcină care ajungea, în proporţie de 50%, pe aşternuturile patului – atât de puternic era sughiţul. Zadarnic încercatără cu somnifere sau Valium, sughiţul îşi făcea datoria ca un ceasornic.

  Înţelepciunea din popor spune: „…căci astă soartă paşte pe cela care năcăjeşte pe preaFrumoasa fată stătătoare pe internet până la ore mici – răbdarea-i va fi pusă la cercare baş de cea care nedrept îi stă alături.”, respectiv „… iar de sughiţul în miez de noapte te va cuprinde, pe-al tău fătFrumos să-l bănui de vină căci sigur a făcut ceva spurcat iar preaFrumoasa-i ex-ă suferindă îl doreşte încă.” (Proverbe Culese – Autor necunoscut)


  Era prea frumos sa nu continui :D
  Apropos, motto-ul se referă şi la tine, în special partea a doua.

 2. Smeagol Jr. spune:

  Speaking of which… la ce ora îmi scriai tu comentariul? :))
  Care comentariu, apropo, e delicios!

 3. limeonice spune:

  N-aveam somn, don’soara, ce sa-i faci … batranetile astea …

 4. Smeagol Jr. spune:

  Aşa zice şi bunică-mea! :))

 5. IB spune:

  Se schimba el iara, … don’t worry :)

 6. Smeagol Jr. spune:

  Ar fi păcat, zic eu. :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: