Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Mary and Max

pe octombrie 23, 2009

Mary and Max nu este, cum s-ar crede la prima vedere, un film pentru copii. Este mai degrabă un film pentru oameni mari, întrucât ilustrează vicii şi defecte ale societăţii, din cauza cărora unii copii uită să mai zâmbească.

Mary este o fetiţă de 8 ani, care locuieşte în Australia, împreună cu părinţii ei. Mama sa îşi testează în fiecare zi anduranţa cu Shery şi ţigări, în vreme ce tatăl ei lucrează într-o fabrică de etichetat pliculeţe de ceai. Ca orice copil de vârsta ei, Mary are o mulţime de întrebări, însă din păcate, nu are pe nimeni care să îi ofere un răspuns. Ajunge astfel să creadă spusele bunicului ei cum că în Australia copiii vin pe lume în halbe de bere.

Mary nu are prieteni, şi nici măcar la şcoală nu se bucură de prea multă trecere printre colegi, aceştia făcând adesea glume pe seama ei si tachinând-o. Singurele lucruri care ii aduc o rază de lumină în existenţa ei monotonă sunt desenele animate The Noblets şi figurinele din aceleaşi desene pe care şi le confecţionează singură.

De cealaltă parte a planetei, la New York, locuieste Max. La 44 de ani, este la fel de singur şi urmăreşte cu aceeaşi plăcere serialul de desene animate The Noblets. Deşi merge la psiholog, nu pare deloc să reuşească a înţelege lumea din jurul lui, New York-ul fiind prea zgomotos şi haotic pentru el, motiv pentru care se simte adesea „confozzled”.

Având o greutate considerabilă de aproape 150 kg, Max merge regulat la întâlnirile grupului „Over Eaters Annonynous”, însă fără niciun rezultat, dat fiind că fiecare emoţie puternică îl face să mănânce în neştire, cu precădere hot dog cu ciocolată (de altfel, invenţie proprie).

Corespondenţa dintre cei doi începe în urma unui incident în care mama lui Mary este prinsă furând, în timp ce ea rasfoia o carte de telefon din America. Minunându-se de numele acestora, Mary tocmai se oprise la pagina unde erau listate şi datele lui Max.

Scrisorile încep să curgă pe parcursul a câţiva ani, timp în care Mary îşi pierde ambii părinţi, se căsătoreşte cu băiatul la care a visat de când era mică şi îşi finalizează studiile de specialitate în domeniul psihologiei, iar Max este achitat într-un proces de omor pe motiv că are deficienţe mintale şi  câştigă la loterie.

Filmul se termină cu vizita pe care Mary i-o face lui Max, la New York…

The true friendship is seen through the heart, not through the eyes…

*pentru concursul Scrie ce Vezi, iniţiat de Marele Ecran
Reclame

10 responses to “Mary and Max

 1. Raka spune:

  still, befriending a prosecuted loonatic with insanity clauses to avoid murder conviction doesn’t seem that friendly to me at all… Ever thought about why the story ends here, where mary pays him a visit? …

 2. Smeagol Jr. spune:

  just watch the movie and you’ll understand.

 3. ily spune:

  Stiu ca nu ne cunoastem prea bine, dar imi permiti sa te invit la film? ;;) Ca pe mine cronica ta m-o convins cel mai tare..

 4. Smeagol Jr. spune:

  Eşti sigură? :))

 5. ily spune:

  Da` ce faci? Vorbesti non stop? Te ineci cu popcorn si scoti cola pe nas cand razi?

 6. Smeagol Jr. spune:

  Era o glumă. Cam neinspirată ce-i drept. Acum serios, mi-ar face plăcere!

 7. ily spune:

  A Christmas Carol in 3D cum suna? :)

 8. Smeagol Jr. spune:

  L-am văzut, cu tot cu ochelarii 3D…

 9. ily spune:

  :( Si nu mai vii o data? Ca mie mi s-a pus pata ca musai la asta vreau. Duminica cica. Daca nu vrei, te superi daca iau pe altcineva in loc, si iesim noi la o citro sau un teatru sau ceva in alta zi?

 10. Smeagol Jr. spune:

  Not at all! Mergi liniştită la film, că găsim noi o dată şi un loc convenabile amândurora. Între timp eu aştept scrisoarea. :P

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: