Random Ramblings

=Coctail de obsesii si angoase=

Legea si petitia

pe Ianuarie 22, 2009

Mai e nevoie sa mentionez cata valva si tam-tam a starnit legea nr. 298/2008? Cum era de asteptat (si eram sigura de asta), petitiile nu au intarziat sa apara. Am primit una si pe messenger, cu rugamintea sa o dau mai departe. Evident, nu am dat-o.

„Vreti ca o ureche straina […] sa asculte vorbele dulci, de dragoste, pe care i le soptiti persoanei iubite [..]? Dar glumele kinki pe care vi le permiteti cu prietenii?”. Am terminat citatul din petitia mentionata anterior.

Suna naspa, imi aduce aminte de 1984, a lui George Orwell. Asa ca ma pun pe cautat legea. Care lege spune asa „prezenta lege nu se aplica in ceea ce priveste continutul comunicarii […]”. Deci cele doua afirmatii se cam bat cap in cap.

Asadar, legea nu e interesata ca tu copiezi cu handsfree-ul la examen sau ca scrii cuiva un mail plin de „cuvinte dulci”. Legea prevede ca doar datele referitoare la identificare vor fi stocate.

Here’s a flash. Nu e nimic nou in toate astea. Aceeasi Marie cu alta palarie, pentru ca operatorii oricum retin astfel de date (altfel de unde facturi detaliate?), iar mai nou si tu poti vedea cand si cu cine ai vorbit la telefon.

Pe de alta parte, eu gasesc legea asta oarecum inutila. „ In scopul prevenirii si contracararii amenintarilor la adresa securitatii nationale, organele de stat cu atributii in acest domeniu pot avea acces […] la datele retinute de furnizorii de servicii si retele publice de comunicatii electronice” – ma intreb io asa, in prostia mea, daca unul vrea sa puna la cale o afacere cu stupefiante sau vrea sa faca trafic de carne vie, il doare mana sa-si ia o cartela prepay pentru a-si suna amicii (de asemenea dotati cu cartele preplatite) si a pune la cale tranzactia?

Lumea se plictiseste…


Anunțuri

4 responses to “Legea si petitia

 1. diamond spune:

  Eu nu cred ca ii pasa cuiva ca tie nu-ti convine daca-ti asculta conversatia, si, daca e in sprijinul indeplinirii scopurilor lor, o vor face fara sa stii tu. Pur si simplu nu cred ca ideea de a se consemna data si ora, cat ai vorbit etc a fost legiferata degeaba.

  Sunt destul de sigura ca astia de la serviciile secrete au facut si fac destule abuzuri si fara a exista o lege care sa le ingaduie asta, doar ca acuma le e mai usor sa le faca.

 2. Smeagol Jr. spune:

  Pe mine de fapt ma lasa rece toata chestia asta. Si cu parerea mea si fara, cei de la SRI, SIE etc tot cum vor ei vor face. So why bother? (mentalitate cam miserupista, stiu, dar se mai intampla)

 3. myhaella spune:

  Ete fas cu legea asta …..alt motiv de discutie si tam-tam pentru romanul de rand care nici nu a citit bine legea si sare la comentarii. Dar cum toata lumea se pricepe la politica si fotbal…….. Exact cum a spus si tu companiile de telefonie inregistreaza convorbirile … daca nu chiar continutul inregistreaza totusi identitatea apelantului si apelatului durata convorbirii conturi etc. pai de ce dracu suna disperatii cu cartele preplatite sa isi verifice lista de convorbiri sau cate un frustrat care zica ca il inseala nevasta sa afle cine o suna in fiecare zi sau pe cine suna presupusa infidela?!
  Hai sa fiom seriosi..legea asta nu e nimic noi si o stiti cu totiii

 4. vorks spune:

  Chestia e ca trebuie sa ne pese de legi si de politica sa nu ne trezim intr-o zi ca ni se intampla cine stie ce iar motivatia sa fie „voi (n-)ati votat” „s-a dat intre timp..” . blogul meu nou are ca nume „brumarel” :P

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: